Musik i Forsvik

Musik, dans och kultur är viktig i Forsvik eftersom denna stad är en samlingspunkt för folk från många olika platser. Trots sin storlek med en befolkning på mindre än 400 hundra personer idag har Forsvik en brokig och för Sverige viktig historia viktig stad, särskilt som industristad. Ingenjörer och handelsmän besökte staden och viktig frakt skickades från Forsvik genom Göta kanal. Staden har således varit en viktig samlingspunkt med rikt folkliv. Musik och dans är en stor del av detta folkliv. Idag är det främst en plats som är samlingspunkt för händelser, dans och musik är gjuteriet i Forsviks bruk. År 2003 byggdes gjuteriet om till en scen och sedan dess har kulturlivet blomstrat med musik, teater, musikaler, dansuppvisningar och mycket annat.

 

Gjuteriet och Musik i Forsvik

Varje sommar drar föreningen Musik i Forsvik konserter och spelningar en gång varje vecka. Tillställningarna under somrarna hålls på måndagar. Man har hållit igång 6 eller 8 veckor och föreningen brukar samla lite olika artister. Det kan vara blues, jazz, pop och rock. Någon gång ibland uppträder Karlsborgs storband  och bjuder på lite schlagerdängor och liknande. Musik i Forsvik har även arrangerat andra tillställningar på gjuteriet, som kräftskivor och blueskvällar.

 

SMOFA – Skaraborgs Musikal och Filmakademi

SMOFA, Skaraborgs Musikal och Filmakademi ställer till med musikaler och musikteater. Gruppen håller till vid Forsviks bruk och det är såklart där arrangemangen hålls. Spökiga, ruskiga Halloweenkonserter till julteatrar. Föreställningarna brukar locka hela familjen, gammal som ung.

 

Vissång och dans med ABF

En annan organisation som anordnar trevliga tillställningar som arrangör är ABF. Om man har tur kan man få njuta av vissång eller en folkdansuppvisning. Det mesta som ABF ställer till med hamnar även det i Forsviks bruk.

 

Bild licens