Mat i Forsvik

Som gammal industristad försöker Forsvik bevara gamla traditioner. Man vill förflytta besökarna tillbaka i tiden. Därför är det också svenska mattraditioner som man främst möter i Forsvik när det gäller mat och dryck. Det är en liten stad så man hittar inte så många ställen att äta på, men det som finns är framförallt svensk husmanskost och modern svensk snabbmat. De få ställen som finns att besöka idag är kombinerade caféer och restauranger. Och det finns även ett vandrarhem och hotell som också erbjuder mat. Om du är ute efter en traditionell svensk upplevelse kommer inte Forsvik att göra dig besviken.

 

Forsviks Café och mat

På en idyllisk plats alldeles vid vattnet intill Göra kanal finns pitereska Forsviks Café och mat. Caféet är belägen på en gräsplätt alldeles vid den berömda bron och nära Forsvik Camping. Besöker man stället är det nästan som att färdas tillbaka mer än hundra år i tiden. Allt är så traditionellt svenskt, från utemiljön till caféets inredning och menyn. Inredningen med sina olika rum har en distingerad vardagsrumsstil. Man känner sig verkligen som om man blivit bjuden till ett hem från det tidigare sekelskiftet. Förutom att njuta av idyllen vilket är en upplevelse i sig, har caféet en klassisk svensk meny. Den varierar lite beroende årstid, men på menyn brukar man hitta man klassiska svenska rätter som köttbullar med lingonsylt, pyttipanna med ägg och rödbetor och så vidare.

Forsviks café och mat har under de senaste åren även öppnat ett litet hotell med fler rum. Det ligger alldeles i närheten, bara några steg bort från caféet. Det är ett tips till som vill besöka Forsberg. Eftersom det är nybyggt är rummen fräscha och har inte hunnit bli slitna.

 

M/S Sandön

Ett annat tips är att äta en bit på vattnet, båten M/S Sandön är nämligen ett mycket bra alternativ för dig som letar efter en bra restaurang i forsvik. M/S Sandön erbjuder både kryssningar och dagsturer. Turen går mellan Karlsborg – Töreboda och vaddbacken. Båten slussar upp till sjön Viken i Forsviks sluss. Restaurangen har ett komplett restaurangkök där de erbjuder mycket god mat med hög klass. Den har fullständiga rättigheter platser för 120 matgäster. Lunch & middag går att beställa på samtliga turer. Även kvällsturer finns där buffé och underhållning ingår.