Äventyr i Sverige

Sverige är ett stort och avlångt land med flera olika slags äventyr att genomföra från norr till söder. I denna artikeln har vi sammanställt fyra spännande äventyr för dig att utforska inom Sveriges gränser.

1.    Bestiga Kebnekaise

Sveriges högst berg Kebnekaise är ungefär 2 100 meter högt och ligger i Kirunas kommun i Lappland. Det är väldigt populärt att försöka bestiga berget och njuta av den vackra naturen. Det är ett minne för livet och lockar flera människor runtom i landet. Det går att bestiga Kebnekaise under hela året, men vissa perioder är lättare än andra. Det finns flera olika faktorer som kommer påverka ditt försök till att bestiga Sveriges högsta berg. Den kanske främsta av de olika faktorerna är vädret. Vädret har minst sagt en avgörande roll och det är viktigt att ha koll på hur väderprognosen ser ut innan du ger dig av. Att bestiga Kebnekaise är ett adrenalinfullt äventyr med underbar natur och minnen för livet, som du kan läsa mer om på www.bestigakebnekaise.se.

2.    Vandring i Jämtlandstriangeln

Oavsett om du är veteran när det handlar om vandring eller nybörjare så passar vandring i jämtlandstriangeln dig. Där vandrar du från fjällstation till fjällstation och vid varje fjällstation finns både affärer där du kan fylla på provianten och restauranger. Det finns även sovplatser för de som har tröttnat på tältandet. Vandringssträckan är omkring 47 kilometer lång och har tre olika fjällstationer där du kan ladda om batteriet och förbereda dig för nästa etapp. Att vandra i jämtlandstriangeln ger en riktig känsla av frihet och du kommer väldigt nära naturen. Den vackra miljön och möjlighet till att se alla möjliga djur lockar många äventyrare. Vilken grad av äventyr du vill ha kan du välja själv. Du kanske vill tälta och laga mat helt själv hela resan eller avnjuta måltider och en riktig sovplats hos någon fjällstation. Beslutet är ditt.

 

3.    Egen Timmerflotte på Klaraälven

Att bygga en egen timmerflotte och ge sig ut på Klarälven i Värmland är minst sagt ett riktigt äventyr. Resan kommer definitivt bjuda på skratt och en hel del problem som kommer kräva bra lösningar. Det kan vara både väldigt avkopplande om du är själv och väldigt skrattretande om du gör det med familjen eller kompisgänget. Älvens olika vattennivåer kan strula till det och speciellt om du har vädret emot dig. Hur som helst kommer det att bli ett riktigt äventyr och ett minne för livet.

4.    Simma tillsammans med Sälar utanför Piteå

Du kanske älskar djur och vill komma i kontakt med fria djur i sin riktiga miljö. Eller så vill du bara testa på något riktigt spännande och intressant! Att simma tillsammans med sälar utanför Piteå kommer definitivt passa dig oavsett vad du gillar. Med hjälp av våtdräkt, snorkel och cyklop kommer du få simma ut till sälarnas område och se hur de sakta men säkert simmar allt närmare. De nyfikna djuren kommer tycka att det är lika mycket en upplevelse som du. Simma runt med djuren omkring dig och njut av den vackra naturen, djuren och fridfullheten medans du utför ett äventyr du aldrig kommer att glömma!